Fizik tedavi nedir? 

Fiziksel yetersizlikleri ve günlük yaşama uyumu bulunmayan dokuları fiziksel yaklaşımla onararak günlük yaşam kabiliyetlerini artırmaktır. Fizik tedavide kişideki ağrı, fonksiyon bozuklukları ve yetersizlikleri, dokuların tedavi edilmesi yöntemine dayanır. 

Fizik tedavi ve rehabilitasyon, vücutta oluşan kas ve iskelet sistemi problemleri, (kırık, çıkık, yaralanmalar vb.) ve nörolojik hastalıklara bağlı gelişen durumlar, (felçler, omurilik yaralanmaları, MS, parkinson vb.) yaralanmalar ve ağrıların tanı ve tedavisiyle bilim dalıdır.

Fizyoterapist kimdir?

En az 4 yıllık Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon mezunu olarak alınan bir unvandır ve bu unvan sertifika, ekstra eğitim vs. gibi şeylerle alınamaz. Piyasadaki bir çok masör, beden eğitimi öğretmenleri ve fizik tedavi teknikerlerinin kendilerini Fizyoterapist olarak nitelendirip tanıtması hastalar açısından ciddi bir tehlike arz etmektedir. Fizyoterapist tanısı uzman hekim tarafından konulan hastalığın tedavi sürecini yürütmekle sorumludur. Multidisipliner bir ekip sayesinde yürütülen tedavi daha kesin ve nitelikli sonuç vermektedir.

Fizyoterapistlerin Çalışma Alanları

1-)Yataklı Tedavi Merkezleri (Üniversite, Devlet ve Sigorta Hasteneleri vb…)

*Ortopedi ve Travmatoloji

*Nöroloji / Pediatrik Nöroloji

*Psikiatri

*Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon

*Beyin ve Sinir Cerrahisi

*Genel Cerrahi

*Kardiyoloji

*Kalp damar cerrahisi

*Göğüs Hastalıkları / Göğüs Cerrahisi

*Çocuk Hastalıkları

*Üroloji

*Onkoloji

*Kadın Doğum

*Kulak-Burun-Boğaz

*Tüm Yoğun Bakımlar

*Plastik Cerrahi / Yanık Üniteleri

*Romatoloji

*Diş Üniteleri

2-)Rehabilitasyon Merkezleri / Protez-Ortez Üniteleri

3-)Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri

4-)Endüstri Alanları

5-)Okullar

6-)Spor Klüpleri

7-)Huzur Evleri

8-)Mesleki Rehabilitasyon Merkezleri

9-)Kaplıca Merkezleri 

Rehabilitation. Cropped picture of male patient sitting on gym ball with concentrated female physiotherapist performing some rehab exercises